Dropveterslinger boeklancering Timur

(Foto’s) Vrijdagmiddag vond voor de Bruna in Weert de boeklancering plaats van alweer het 10e boek van de Weertse auteur Gaby Rasters.

Het kinderboek Timur is een echte feelgood met in de hoofdrol de 12-jarige Timur met het syndroom van Down. Hij zit op de gewone basisschool en maakt allerlei avonturen mee. Hij probeert zijn grote vijand Jonas blij te maken door elke dag een dropveter voor hem mee naar school te nemen. De dropveter stond daarom deze dag centraal: door de hele binnenstad lag een lange sliert aan aan elkaar geknoopte dropveters.

Verschillende scholen uit Weert zorgden voor een slinger van verbinding en hiermee werd ook het wereldrecord verbeterd. Wethouder Geert Gabriëls knoopte zelf ook twee dropveters aan elkaar en gaf het startschot. Hij sprak mooie woorden over het boek waarin het centrale thema: iedereen hoort erbij hem enorm aansprak.

De echte Timur signeerde samen met de auteur al de boeken uitgebracht door uitgeverij BillyBones. En trots dat hij was!

Bekijk een impressie (door Theo Van de Winkel).
[nggallery id=’9404′]