Groen licht voor verbouwing NMC

Foto via: NMC

De gemeenteraad van Weert heeft woensdagavond het voorstel voor de renovatie en uitbreiding van het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man goedgekeurd.

Deze verbouwing is noodzakelijk om aan de toenemende vraag voor educatieve en recreatie activiteiten te voldoen. Ook de verschillende kernpartners die gebruik maken van de accommodatie krijgen nu meer mogelijkheden om zich te profileren en educatieve activiteiten te genereren.

Het bestuur van de Stichting Natuur- en Milieueducatie gaat nu samen met de gemeente Weert aan de slag met de planning, aanbesteding en uitvoering van de verbouwing. Hiervoor wordt een werkgroep opgericht. Daarbij staat verduurzaming van het centrum voorop en komt er extra ruimte voor interactieve activiteiten rondom klimaat, voedsel en energie.

De uitvoering is voorzien in het voorjaar van 2021. Het bestuur hoopt in het vernieuwd centrum nog meer bezoekers te ontvangen en deze te laten ontdekken hoe belangrijk de natuur en duurzaam doen is.