Deel Kempenweg een maand afgesloten

De Kempenweg (N564) in Weert is sinds deze week gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. De werkzaamheden waren door middel van bebording aangekondigd, maar zijn (nog) niet verwerkt in de informatievoorziening van de Provincie Limburg en daarmee ook niet in de navigatie-apps en systemen.

Het gaat om het wegdeel tussen de Havenweg en het Belgische Lozen. Er is eenrichtingverkeer ingesteld. Het verkeer kan wel vanuit België richting Budel-Dorplein en Weert rijden, maar het verkeer kan niet richting België rijden. De weg is afgesloten met bebording en daar waar er gewerkt wordt is een geleiderail geplaatst. Ook (brom)fietsers kunnen er niet passeren.

De weg is afgesloten vanwege werkzaamheden. Er worden grondboringen uitgevoerd en er wordt bekabeling aangelegd. De weg is naar verwachting tot 24 juli 2020 deels afgesloten voor het verkeer richting Lozen.

Omleidingroute

Via de Kempenweg wordt een omleidingsroute via Budel-Dorplein aangegeven. Het verkeer vanuit Weert kan via de Lozerweg richting Lozen rijden, echter wordt dat niet aanbevolen. Dit omdat de route veel wordt gebruikt door recreanten (fietsers en vissers) en een deel onverhard en smal is.