Kinderboerderij Hertenkamp weer open

Vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is de kinderboerderij bij De IJzeren Man een hele tijd gesloten geweest voor publiek. Vanaf deze week gaat de kinderboerderij weer open voor bezoekers. Wel zijn er aangepaste openingstijden en is er extra aandacht voor de hygiënemaatregelen. Zo houden ze het coronavirus onder controle.

De kinderboerderij gaat open volgens aangepaste openingstijden: doordeweeks van 10.00 tot 15.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 15.00 uur. Iedereen wordt gevraagd om hun bezoek te beperken tot één uur. Zo krijgt iedereen de gelegenheid om de kinderboerderij te bezoeken. Er mag bij grote drukte maar een maximaal aantal personen tegelijkertijd aanwezig zijn. Ook is er extra aandacht voor hygiëne, is er een route en markeringen ter plaatse en gelden natuurlijk de algemene basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden.

Iedereen wordt gevraagd om bij aankomst en vertrek de handen te wassen. De toiletten bij de kinderboerderij zijn wel gewoon open voor publiek. Met deze maatregelen sluit de kinderboerderij aan bij het protocol van de Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland (vSKBN) en Kinderboerderijen Actief, de overkoepelende organisaties voor kinderboerderijen.

Dieren bekijken en aaien

Zowel de weiden als de gebouwen zijn weer opengesteld voor bezoekers. Ponyritjes maken en kleine dieren (bijv. konijnen) aaien is ook weer mogelijk. In de wei kunnen kinderen ook vrij rondlopen en de dieren aaien. Schoolklassen zijn ook weer welkom om op bezoek te komen. Dit alles dus met de richtlijnen van het RIVM in ons achterhoofd.