afTRAP Positief Gezond Weert Challenge

(Foto’s) Zoals heel de wereld heeft ook Weert de afgelopen maanden in een lockdown gezeten en komen we er nu langzaam uit. In de media wordt de laatste tijd al vermeld dat 50% van de bevolking minder is gaan bewegen en men daardoor gemiddeld 3 tot 5 kilo erbij krijgt tussen de periode maart en juli.

Als er ooit een reden is geweest om lichamelijke activiteit als gezondheidsdoel op nummer 1 te zetten, dan is het daarom nu. Bewegen zorgt voor een sterker afweersysteem, je wordt fitter en de aangekomen kilo’s verminderen. Het is voor ons allemaal en voor de komende decennia van groot belang om hier een impuls aan te geven. De noodzaak is nog nooit zo groot geweest en we willen in Weert het goede voorbeeld geven.

Platform Weert in Beweging maakt zich daarom nu des te meer hard om iedereen in Weert voldoende te laten bewegen en organiseert samen met de werkgroep Weert Positief Gezond een nieuwe Challenge voor alle Weertenaren; de Positief Gezond Weert Challenge.

Gratis deelname voor alle Weertenaren

Iedere Weertenaar kan gratis deelnemen aan deze 30 dagen Positief Gezond Weert Challenge. Binnen deze Challenge bieden we de mogelijkheid om kennis op te doen en preventieve actie te ondernemen voor een betere gezondheid. Elke actie is goed, iedereen bepaalt zelf. Dagelijks wordt er via de Facebookpagina van Weert in Beweging inspiratie gedeeld in de vorm van challenges, wist je datjes en interessante achtergrond informatie. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer gratis een persoonlijke werkmap. Thema’s binnen de challenge zijn ontspanning, bewegen, sporten, gezonde voeding en positieve gezondheid.

De afTRAP van het programma heeft vandaag plaatsgevonden in het Stadhuis van Weert door alle wethouders en de (plaatsvervangend) burgemeester. Waar kon dit beter gedaan worden dan op de prachtige trap in het Stadshuis.

Ze hopen dat zoveel mogelijk Weertenaren mee gaan doen en staan voor een Positief Gezond Weert. Meld je gratis aan via www.weertinbeweging.nl.