NatuurAvontuur voor kinderen

In de zomervakantie organiseert Natuur- en Milieucentrum (NMC) De IJzeren Man spannende kinderworkshops in Weert.

Vanaf 13 juli kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar meedoen met NatuurAvontuur. Op een speelse manier ervaren en beleven kinderen de natuur en leren ze over alles wat er groeit en bloeit. Ondertussen ervaren ze zelf waarom het zo belangrijk is dat dit behouden blijft. Zeker nu veel vakantieplannen zijn afgezegd, is er niets leuker dan met leeftijdsgenootjes op ontdekkingstocht in de Weerter wildernis!

Heb jij ook een Freek Vonk of Sterrin Smalbrugge in spe thuis zitten? Dat komt goed uit. Voor nieuwsgierige onderzoekers en stoere ontdekkers belooft het een waar avontuur te worden. Een workshop fossiele stenen zoeken, luisteren naar een verhalenverteller, eten uit de natuur, waterdiertjes scheppen of lekker bewegen… Er is voor ieder wat wils.

Er zijn veel verschillende soorten workshop voor verschillende leeftijden. Er is een ochtend- en middagprogramma. Een workshop duurt 2 uur, tenzij anders is aangegeven. Uiteraard worden de maatregelen van RIVM gehanteerd, zodat iedereen veilig op avontuur kan gaan. Als het weer het toelaat, vindt alles in de buitenlucht plaats. De workshops worden gegeven door professionele natuurliefhebbers met pedagogische ervaring.

De kosten zijn 3 euro per workshop. Meer informatie vind je op https://www.nmcweert.nl/deelnemers. Hier kun je je vanaf 24 juni ook inschrijven voor de workshops. Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt.