Nieuwe spelers voor BAL

In de aanloop naar het nieuwe seizoen krijgt het team van Basketbal Academie Limburg steeds meer vorm. Een aantal spelers met een doorlopend contract waren al bekend en de eerste aanwinsten druppelen binnen.

Een van de nieuwe gezichten in het team van Radenko Varagic voor het nieuwe seizoen is Jef de Vries. Hij maakt de overstap van Donar naar Basketbal Academie Limburg. Ook zal de 2.06 meter lange Neil Masnic uitkomen voor het eerste herenteam van Basketbal Academie Limburg, De 20-jarige Masnic komt uit Duitsland en heeft Bosnische roots.

Jef de Vries

Jef de Vries tekent een contract voor twee seizoenen. De twintig-jarige guard maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de Dutch Basketball League. Negen keer kwam hij uit voor het Donar H1 team dat de competitie afsloot met een tweede plaats. Daarvoor doorliep hij de hele jeugdopleiding in Groningen. Ook speelde hij in het seizoen 2017-2018 nog een seizoen in de jeugd van het Duitse BG Göttingen.

Jef de Vries kwam op de radar van de coaching staff van BAL na een goed seizoen in de Dutch Talent League. Coach Varagic: “Jef is een speler die gebruik maakt van zijn basketball intelligentie en op die manier voor zichzelf en de spelers om hem heen mooie dingen creëert. Daarnaast kan hij terugvallen op een betrouwbaar schot. Jef komt uit een basketball familie, daardoor is het basketball hem met de paplepel ingegoten. Dit zie je ook terug in de volwassen manier waarop hij zijn spel speelt.”

Jef de Vries is zelf ook blij om naar Weert te komen: “Ik ben erg blij met de overstap naar BAL. IK denk dat Weert de juiste plek is om mij verder te ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om met de spelers en de coaching staf te gaan werken”. Met Jef de Vries wordt het team van coach Radenko Varagic wederom een stukje completer.

Neil Masnic

Masnic speelde de afgelopen jaren in verschillende Duitse competities en volgde in 2018/2019 het Prep Programma aan de Knox School, Long Island in New York. Afgelopen seizoen speelde de forward in de Duitse ProB competitie voor EWE Baskets Oldenburg.

“Neil is een getalenteerde speler”, geeft coach Radenko Varagic te kennen. “Hij is goed opgeleid, lang en een goede shooter. Hij kan op positie 3 en 4 spelen, wat ons zal helpen bij de rotatie. Ik kijk er naar uit om met hem te gaan werken.”

“Ik heb voor BAL gekozen omdat ik van mening ben dat het voor mij een belangrijke stap is om me te ontwikkelen tot een professionele basketbalspeler en te groeien als persoon”, reageert Masnic desgevraagd. “BAL richt zich op het ontwikkelen van jonge, getalenteerde spelers, wat mij erg aanspreekt. Ik kijk uit naar het komende seizoen!” Naast basketballen bij BAL zal Neil ook gaan studeren aan de Universiteit in Maastricht.

Ben jij erbij?

Ben jij er komend seizoen bij? Bestel je seizoenskaart via www.bal-webwinkel.nl