Pistoolpatroon gevonden bij stadhuis

Update – Bij stadhuis van Weert is donderdag een pistoolpatroon (in de volksmond kogel genoemd) aangetroffen. De patroon werd aangetroffen toen L1 bezig was met een interview.

Vermoedelijk is de patroon van de politie en is een agent deze verloren. Deze was op de mat voor de ingang terecht gekomen. Het was dus even schrikken voor de aanwezigen in het stadhuis, maar al snel bleek dat er geen kwade bedoelingen achter zaten.

Hoe de 9mm pistoolpatroon voor de ingang van het stadhuis terecht is gekomen zal nader onderzocht moeten worden. De politie heeft de patroon inmiddels opgehaald.

Update 19.48u:
Aanvankelijk was onduidelijk wat de herkomst van de patroon was en werd een onderzoek ingesteld.

Tijdens dit onderzoek bleek dat het om een vuurwapenpatroon ging die afkomstig was uit een dienstwapen van de politie. De patroon was donderdagmiddag verloren door een politieagent die een afspraak in het gemeentehuis had.

Het wapen van de politieman was eerder op de dag aangeboden voor een periodieke inspectie. Bij de inspectie werd volgens protocol het vuurwapen ontladen, hetgeen inhoudt dat alle patronen uit het wapen werden verwijderd. Daarbij is de patroon, die naderhand op straat werd gevonden, in de broekzak van de agent terechtgekomen.

De patroon is inmiddels weer terug in het bezit van de agent.