Swinnen vertrokken uit Weert

Het is opvallend stil in de Beemdenstraat. Afgelopen weekend is vleesverwerker Swinnen Meat met stille trom vertrokken uit Weert.

Het bedrijf Swinnen Meat lag midden in de woonwijk Leuken. Het bedrijf is de afgelopen jaren steeds groter geworden. Waar in het verleden over een periode van enkele dagen één vrachtwagen naar het bedrijf toe kwam, reden er op gegeven moment dagelijks ongeveer 13 vrachtwagens met grote opleggers van en naar het bedrijf. Dit bracht overlast voor de wijk met zich mee.

Jarenlang zochten de gemeente Weert en de vleesverwerker naar een oplossing. Die oplossing kwam eind vorig jaar. De gemeenteraad stelde €1.500.000,- ter beschikking om Swinnen Meat te verplaatsen. Vervolgens werd afgesproken dat het bedrijf voor 31 december 2020 uit de wijk Leuken zou vertrekken.

Het vertrek is, tot grote verrassing van buurtbewoners, eerder dan verwacht. Afgelopen weekend vertrok de laatste vrachtwagen. De vleesverwerking van Swinnen Meat wordt nu gedaan in een pand aan De Vest in Valkenswaard.