Brand verwoest vrachtwagen op Ringbaan-Oost

(Foto’s/video) De hulpdiensten zijn maandagmiddag rond 17.15 uur gealarmeerd voor een vrachtwagenbrand op de Ringbaan-Oost in Weert.

Ter hoogte van het Shell-tankstation was een vrachtwagen in brand gevlogen. Het vuur greep snel om zich heen en zorgde voor flinke rookontwikkeling. De chauffeur en een bijrijder wisten zichzelf in veiligheid te brengen. Dit kwam omdat de chauffeur de vlammen op tijd in de spiegels heeft gezien, zo meldt een woordvoerder van de brandweer. De chauffeur en de bijrijder hebben zich snel in veiligheid gebracht en het verkeer gewaarschuwd.

De brandweer kwam met twee blusvoertuigen en een waterwagen ter plaatse om het vuur te doven. De trekker en oplegger raakten onherstelbaar beschadigd. In de oplegger zelf lagen verder geen materialen.

Zwarte vlokken

Door de brand zijn verbrandde deeltjes in de lucht terecht gekomen en meters verderop neergedaald. De straten rondom de brandlocatie liggen bezaaid met verbrandde vlokken.

Opruimen duurt nog even

Het opruimen van de ravage zal nog enige tijd in beslag nemen. Er is brandstof op het wegdek terecht gekomen en het afslepen van de vrachtwagen zal een flinke klus worden. Het verkeer zal maandagavond worden opgeleid via de wijk Leuken.

Oorzaak

De vrachtautochauffeur merkte dat er iets niet in orde was toen hij over de Ringbaan-Oost reed. De motor sloeg op hol. De chauffeur probeerde de vrachtauto nog naar zijn standplaats te rijden maar dit ging met horten en stoten gepaard.

Vervolgens besloot de chauffeur de vrachtwagen stil te zetten en de sleutel uit het contactslot te halen. Tot zijn verbazing bleef de motor volop lopen. Terwijl hij de brullende motor hoorde keek hij in de spiegels en zag hij de vlammen langs de trekker omhoog schieten. Hij riep naar zijn bijrijder om onmiddellijk uit de vrachtauto te springen waarna hij zelf ook net op tijd uit de vrachtauto sprong.

Video via Youtube: https://youtu.be/edgXIOZoB_k