Gewonden bij grote vechtpartij op AZC in Budel

Budel – Update 12.35u – De politie kreeg afgelopen nacht een melding van een grote vechtpartij bij het AZC in Budel.

Bij de vechtpartij zouden ruim 100 mensen betrokken zijn geweest, zo meldt de politie. Vanuit de meldkamer hebben ze daar meerdere eenheden op ingezet.

Gewonden en bedreiging

Er zijn vier bewoners lichtgewond geraakt. Zij hebben lichte snijwonden opgelopen omdat er in die gevallen gebruik zou zijn gemaakt van messen. Ook is er een beveiliger bedreigd.

Aanhouding en onderzoek

Voor nu is er één verdachte aangehouden. De politie onderzoekt dit incident. Er is nog veel onduidelijk. Meerdere aanhoudingen op een later moment sluiten ze niet uit.

Inmiddels is de rust weer terug gekeerd.

Update

Uit een eerste onderzoek blijkt dat circa 15 bewoners van het AZC echt met elkaar in gevecht waren. Agenten hielden één verdachte aan. Dat is een 25-jarige man én bewoner van het AZC.

Een beveiliger probeerde de vechtende bewoners uit elkaar te halen. Hij werd toen aangevallen door de verdachte. Die gebruikte een bestekmes om de beveiliger een aantal keer te steken. De beveiliger liep gelukkig geen verwondingen op en deed aangifte.

Het onderzoek is nog in volle gang. De aanleiding en toedracht van de vechtpartij zijn nog onbekend. Mogelijk volgen er meer aanhoudingen.