Buitenschoolse opvang op Sportpark Boshoven

Samenwerking tussen Humankind en FC Oda

Humankind en voetbalvereniging FC Oda zijn in januari 2020 een samenwerking gestart. Kinderen van de Odaschool en OBS De Uitkijktoren die BSO Bubbels en BSO Watch Out bezoeken, hebben voor de buitenschoolse activiteiten gebruik gemaakt van het gebouw en de faciliteiten van FC Oda.

Humankind, basisschool Oda en openbare basisschool De Uitkijktoren werken onder de naam 3hoven samen om kinderen in beweging te brengen. De focus ligt op samen buiten bewegen en sporten.

Humankind gaat na het succesvolle eerste half jaar van samenwerken met FC Oda óók tijdens de zomervakantie door met het aanbieden van buitenschoolse opvang op het terrein van de voetbalvereniging FC Oda op Sportpark Boshoven.

Optimaal gebruik van het sportpark Boshoven

FC Oda en Humankind zijn beide deelnemers in de Open Club Weert Noord Verenigd! Via de Open Club kwamen Sander Hofs (bestuurslid FC Oda) en Thea Bongers (Humankind) met elkaar in gesprek. Human Kind wilde graag gebruik maken van het gebouw van FC Oda voor de buitenschoolse activiteiten.

“Ons gebouw wordt normaal alleen doordeweeks vanaf zes uur in de avond en in het weekeinde gebruikt. Humankind zocht een locatie voor hun buitenschoolse activiteiten waar ze één dag per week ‘s middags tussen drie en vijf uur gebruik van konden maken. FC Oda kon hen die locatie bieden” vertelt Sander Hofs. “FC Oda is samen met de Scheidsrechtersvereniging COVS en LifeStyle health & prevention Weert (fysiotherapie) bezig om een gezamenlijke accommodatie te realiseren. Sport en zorg in één gebouw. Gebruik van deze multifunctionele accommodatie door ook Human Kind past uitstekend in de filosofie van alle partijen: Samen buiten bewegen en sporten”.

Buiten gebeurt het

Van 13 juli tot 21 augustus is de accommodatie van FC Oda drie doordeweekse ochtenden het bruisende middelpunt van een bijzondere buitenschoolse opvang: BSO & Sport. De afgelopen maanden is Humankind gestart met deze nieuwe BSO op Sportpark Boshoven. Naast het reguliere aanbod, is de BSO vooral gericht op samen buiten sportief bezig zijn.

Kinderen in beweging brengen

Kinderen bewegen te weinig. Bijna de helft van de kinderen tussen 4-11 jaar voldoet niet aan de beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad (www.rivm.nl). Daarom zet Humankind zich in voor meer bewegen. In hun aanbod voor kinder-, peuter- en buitenschoolse opvang staat bewegen centraal, onder andere door het organiseren van sportieve activiteiten. Bewegen is goed voor de ontwikkeling van lichaam, hersenfuncties en sociale vaardigheden.

“Het is geweldig om te zien wat beweging en sport met kinderen doen. Het geeft ze zoveel positieve energie en is goed voor hun zelfvertrouwen. We brengen kinderen letterlijk en figuurlijk in beweging met een gevarieerd activiteitenprogramma. Buiten actief bezig zijn is gezond én hartstikke leuk.”

Glenn Peters, sportpedagogisch medewerker van Humankind

Sport ambassadeurs

Medewerkers van Humankind zetten zich met veel enthousiasme in om samen met de kinderen bewegen meer op de kaart te zetten. Samen met Glenn Peters bereiden zij zich voor om deze zomer een rol te vervullen als sport ambassadeur op BSO & Sport. De kinderen van BSO Bubbels en BSO Watch Out kunnen uitkijken naar een gezellige, sportieve vakantieperiode.