Dreiging coronaboete klap in het gezicht voor De SooS

Algemeen Corona Uitgaan Weert 23 reacties 4 min. leestijd
Foto: De SooS | Fotograaf: Theo Van de Winkel

Update 21.35u – Horecagelegenheid De SooS in Weert is berispt met een officiële waarschuwing vanwege het niet naleven van de coronaregels. Via de Facebookpagina van de SooS hebben de uitbaters hun ongenoegen geuit. Zo’n bericht komt hard aan bij hen. “Het beste jongetje van de klas. Dat waren we naar onze mening”, aldus Anne van de SooS.

Totaal in hun natuur in moesten ze hun gasten al uit elkaar halen bij ieder gezellig onder onsje. Rond borreltijd staat de muziek zacht, worden de lampen feller en gaan ze eerder dicht dan voorheen. Daarmee heeft de SooS naar hun mening alles op alles gezet om een veilig thuis te zijn voor de mensen in deze vervelende coronatijd. Het blijkt echter niet genoeg.

Vrijdag en zaterdag

Afgelopen weekend heeft de gemeente Weert geconstateerd dat op vrijdag twee personen en op zaterdag vier personen zich niet aan de coronaregels hielden. De uitbaters vragen zich af hoe de gemeente dat geconstateerd heeft, want volgens hen is er geen overleg of ontvangst geweest van ambtenaren. Stonden de gasten in de rij voor het toilet of aan de bar om af te rekenen, bij elkaar of apart. Het geeft een hoop vraagtekens.

Bandieten

Vrijdagmiddag viel er een brief op de mat met daarbij een waarschuwing en een verwijzing naar een boetebedrag van €4350,-, indien de coronaregels niet nageleefd worden. Het was een klap in het gezicht voor de uitbaters, zo is lezen in hun open reactie. “We voelen ons als bandieten behandeld in deze moeizame tijd. We ervaren weinig begrip door minimale communicatie en meten met twee maten tussen gemeenten binnen dezelfde veiligheidsregio. Triest. Ook het tijdstip van het uitreiken van de brief is triest. Vrijdagmiddag half 5, lekker zo voor het weekend en nul kans om een ambtenaar te spreken. Laf, laag en onprofessioneel.”

Maatregelen

De Soos ziet zich genoodzaakt om maatregelen te nemen. Ze kunnen de boete niet veroorloven. Daarmee is hun enige conclusie dat ze voorlopig eerder op de avond, na het diner, gaan sluiten. Verder wensen ze hun gasten veel plezier en wijsheid bij alle niet te controleren thuisfeestjes en hopen op begrip.

Waarschuwing voor de Harmonie

Ook Café de Harmonie heeft haar gasten via social media gewaarschuwd. Dit café heeft vandaag ook een officiële waarschuwing gekregen van de gemeente vanwege het niet goed naleven van de coronaregels.

Bericht gemeente Weert

Vrijdagavond heeft de gemeente Weert een bericht op social media geplaatst:

Steeksproefsgewijs worden er door boa’s bij horecaondernemers controles gehouden op naleving van de Coronamaatregelen. Er wordt onder andere gecontroleerd op het naleven van de 1,5 meter afstand en of dat alle gasten zitten.

Je kunt de horecaondernemer helpen door je aan de regels te houden. Want na een aantal waarschuwingen volgen boetes. Die boetes zijn landelijk opgelegd en stevig, hou dus afstand van elkaar en blijf netjes zitten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
23 reacties