Brandweer lest de dorst van paardjes

(Foto’s/video) De politie kreeg vrijdag een melding dat er in een wei aan de Breijbaan paardjes al enige tijd zonder water stonden.

Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen inderdaad vijf pony’s aan die niet de beschikking hadden over drinkwater. De agenten waarschuwden vervolgens de brandweer die met een waterwagen ter plaatse kwam. De lege bak werd weer gevuld met water en de paardjes waren er maar wat blij mee.

Intussen ging de politie in gesprek met voorbijgangers en buurtbewoners. De buurtbewoners gaven aan dat de paardjes normaal goed verzorgd worden. Het was inderdaad opgevallen dat de bak vanochtend ook al leeg was. Een buurtbewoonster had eerder vandaag al de tuinslang uitgerold om de bak te vullen met water.

De politie heeft de eigenaar getraceerd en gaat in gesprek met hem. Vermoedelijk zit er geen opzet in het spel en is een persoonlijke aangelegenheid de oorzaak dat de paardjes droog stonden.

Video via Youtube: https://youtu.be/Q4y2GlfquxU