Flinke rookontwikkeling door haagbrand op Boshoven

(Foto’s/video) De brandweer en politie zijn dinsdag rond 14.30 uur gealarmeerd voor een buitenbrand op Boshoven in Weert.

Op de hoek De Burcht / Boshoverweg woedde een haagbrand. Het vuur greep snel om zich heen en vanuit de meldkamer werd er opgeschaald van prioriteit 2 naar 1. Terwijl de brandweer onderweg was haalden (buurt)bewoners alles uit de kast om het vuur te hoven. Tuinslangen en emmers water werden naar buiten gebracht om het vuur te doven.

De brand was veroorzaak door een onkruidverbrander. De bestuurder van de onkruidverdelger parkeerde zijn voertuig elders en bood ook hulp bij het blussen. Ook bouwvakkers die op de Voorburcht bezig waren met bouwwerkzaamheden schoten te hulp.

Door de haagbrand ontstond er flinke rookontwikkeling. Deze rook daalde neer in de omgeving van de Stadsbrug in Weert. Daar zag het blauw van de rook.

Bij het incident raakte niemand gewond. Omdat er snel weg ingegrepen is erger voorkomen. De Burcht is tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer.

Video via Youtube: https://youtu.be/SK8Qi3-urF0