Humanitas opent haar vierde Formulieren Steunpunt

Vanaf 10 juli gaan de deuren open van het vierde ‘Formulieren Steunpunt Humanitas’, gelegen in het Rode Kruisgebouw aan de Boerhaavestraat 15a in Weert.

De vrijwilligers staan voortaan ook elke vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur klaar voor deze vorm van hulpverlening. Je bent van harte welkom.

Veel vraag naar ondersteuning

Er komen veel vragen binnen voor hulp en ondersteuning bij het formulieren invullen (de mensen zien door de bomen het bos niet meer), en vaak staat er een grote doos onder de brievenbus met veel ongeopende brieven, veelal van belastingdienst, deurwaarder e.d., waar men zich geen raad mee weet. Formulieren Steunpunt Humanitas helpt deze mensen daarbij, als ze het zelf even niet redden.

Laagdrempelig

Het steunpunt is laagdrempelig en mensen schamen zich niet om ook met hun vragen over opvoeding, gezin en de vele regels in onze maatschappij bij hen te komen. Maatschappelijke Ondersteuning Humanitas gaat samen met hen op zoek naar mogelijke oplossingen, en ze begeleiden hen daarbij totdat ze weer zelfstandig kunnen functioneren.

Elke week is er bij elk Formulieren Steunpunt een inloopspreekuur van twee uur waar de mensen met hun vragen binnen kunnen lopen, en de hulp van de vrijwilligers van Humanitas is helemaal gratis! 

Meer informatie via de flyer (PDF): https://iwdg.nl/38sDYPb