KVW Leuken komt met alternatief programma voor ouderen

Aangezien de KVW-week dit jaar niet door kan gaan, heeft de organisatie van KinderVakantieWerk (KVW) Leuken een alternatief programma bedacht. De annulering van ons reguliere KVW-programma was natuurlijk erg jammer, maar het biedt ook nieuwe kansen, aldus de organisatie.

De unieke (corona)situatie waarin we ons momenteel allemaal bevinden treft de een harder dan de ander. Daarom hebben ze bij KVW Leuken besloten dit jaar niet alleen voor de kinderen in te zetten, maar om ook de ouderen in het zonnetje te zetten. En daar hebben ze ieders hulp voor nodig!

Niet met legen handen

Op vrijdagochtend 24 juli gaat de hoofdleiding van KVW Leuken naar het Zorgplein van Stichting Land van Horne. En hier willen ze natuurlijk niet met lege handen aankomen. KVW Leuken wil aan de cliënten van Zorgcentrum Martinus en het Geriatrisch Revalidatiecentrum iets aanbieden vanuit de kinderen en vrijwilligers van KVW Leuken. Dus vragen we aan alle kinderen van KVW Leuken om iets leuks te maken voor de ouderen. Hierbij kan gedacht worden aan een mooie tekening, een knutselwerkje, een handgeschreven kaartje, etc.

Maar ook de keukenprinsen en prinsessen kunnen aan de slag. Denk aan lekkere cakejes, wafels, taart; niet alleen lekker voor kinderen, ook de ouderen genieten hier maar al te graag van. En het is natuurlijk ook hartstikke leuk om te maken.

Inleverdatum en ophalen

Alle prachtige creaties kunnen op woensdagmiddag 22 juli tussen 13.00 en 16.00 uur worden afgegeven bij het scoutinggebouw op Leuken. Eetbare verrassingen komen ze zelfs thuis ophalen. Stuur KVW Leuken in dat geval een mailtje (naar [email protected]) met het adres waar ze de lekkernijen kunnen ophalen, dan maken ze een afspraak en komen ze op de donderdagavond of vrijdagochtend voorafgaand aan het bezoek langs.

KVW Leuken hoopt de ouderen enorm te kunnen verrassen en verblijden met al jullie leuke creaties. Hoe meer, hoe beter, want het Land van Horne heeft meer locaties.

De activiteit wordt afgestemd met Stichting Land van Horne waarbij rekening wordt gehouden met de maatregelen die van kracht zijn vanwege het coronavirus.