Leerling Kwadrant maakt stalen gedenkboom

Jori Horst | Fotograaf: J. Roosen

Jori Horst, leerling techniek van Het Kwadrant in Weert, heeft voor een keuzevak een gedenkboom gemaakt. De boom, gemaakt uit cortenstaal, heeft hij samen ontworpen met klasgenoot Sidney Steuten.

Nadat het ontwerp klaar was en hij de vorm klaar had, kon hij beginnen met het lassen van de karakteristieke schors van de boom. Helaas brak toen het coronavirus uit en lag het project stil. Gelukkig had hij voldoende vaardigheden laten zien om beoordeeld te kunnen worden met een positief resultaat. Jori is geslaagd, en ook nog eens cum laude. Maar de boom was nog niet klaar.

Vanaf het moment dat Het Kwadrant weer gedeeltelijk open mocht voor haar leerlingen kwam Jori weer naar school om de boom af te maken, ook al had hij zijn diploma op zak. Elke morgen is hij op school te vinden om ervoor te zorgen dat de boom klaar is voor de zomervakantie.

Als hij klaar is, wordt de boom buiten in de opslag gelegd zodat hij kan aanroesten. In november 2020 wordt de boom geplaatst op de Algemene Begraafplaats in Budel, de woonplaats van Jori. De gedenkboom wordt geplaatst bij de kindergrafjes; een lang gekoesterde wens van de beheerder en met hem ouders van overleden kindjes.

Een uniek voorbeeld van realistische buitenschoolse projecten waar Het Kwadrant al een paar jaar met succes op inzet.

Jori Horst aan het werk