Leudal sluit woning in Ittervoort na vondst amfetaminelab

Ittervoort – Op 21 juli 2020 heeft de politie in  een woning aan de Margarethastraat in Ittervoort materialen aangetroffen voor de productie van hardddrugs. Dit is voor loco burgemeester Walraven van Leudal aanleiding om de woning direct te sluiten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. 

In het huis en een loods achter het huis zijn grondstoffen gevonden voor de productie van harddrugs. Verder stonden er nog drie drukketels. In de tuin liep een leiding van tientallen meters om de productiegeuren te verdoezelen. Het lab was niet in productie. Eerder werd de locatie wel gebruikt voor productie van drugs. Dat werd gedaan met een methode waarbij het zwaar giftige kwik wordt gebruikt.

Het RIVM was naar Ittervoort gekomen om metingen te verrichten. Dit om te achterhalen of de afgelopen tijd nog kwik is vrijgekomen. In verband met mogelijke gezondheidsrisico’s is het pand per direct gesloten.