RIVM onderzoekt drugslab in Ittervoort vanwege kwikgebruik

Ittervoort – (Foto’s) In een pand aan de Margarethastraat in Ittervoort is vanmorgen een drugslab ontdekt. Het lab was nu niet in productie.

Er is wel eerder geproduceerd middels een methode waarbij kwik wordt gebruikt. Of er de afgelopen tijd ook kwik is vrijgekomen is nog niet duidelijk. Het RIVM is naar Ittervoort gekomen om metingen te verrichten. Er is nog niemand aangehouden.

Het lab kwam in zicht tijdens een groter onderzoek in het land. In de woning, maar ook in een loods achter het huis zijn grondstoffen voor de productie van harddrugs en drie ‘drukketels’’ aangetroffen. De politie vond 40 liter zogeheten meth-olie.

Leiding in de tuin voor neutralisatie

Ook liep er in de tuin een leiding van tientallen meters. Via deze leiding werden “productie-geuren”geneutraliseerd. Het lab in Ittervoort is het tweede meth-lab dat is ontmanteld in Limburg.

Hulpdiensten al eerder op de stoep

Het is niet de eerste keer dat de hulpdiensten op de stoep staan bij de betreffende woning. In april 2018 brak er brand uit in deze woning. De brandweer wist toen nog een aantal huisdieren te redden. Bij de brand kwam een hennepkwekerij aan het licht. Diezelfde middag nam de politie een Harley Davidson in beslag.