Markante Weerter verteller Thieu Coppen overleden

Afgelopen week, op 23 juli, is op 87-jarige leeftijd de bekende stadsgids Thieu Coppen overleden.

Thieu was een echte Weertenaar, die tientallen jaren als stadsgids en kerkwacht duizenden mensen heeft rondgeleid door de dekenale Sint Martinuskerk en alle historische bezienswaardigheden in Weert en omstreken. Hij vertegenwoordigde de stad op nationale radio en televisie, en hij had een eigen rubriek op de lokale televisiezender WeertTV (‘Thieu verteldj’), waar hij allerlei historische informatie gaf over een Weerter bezienswaardigheid. De rubriek sloot altijd af met een mopje of sterk verhaal van vroeger, dat hij natuurlijk in de onvervalste Weertse taal opvoerde.

Voor zijn vele vrijwilligerswerk voor scouting, de stad Weert en de kerk heeft Thieu in 2014 een koninklijke onderscheiding gekregen in de vorm van een benoeming als lid in de orde van Oranje-Nassau, maar trotser nog was hij op de zilveren Martinusspeld die hij voor zijn werk als toezichthouder in de dekenale Sint-Martinuskerk opgespeld kreeg.

Thieu stond wijd en zijd bekend om de talloze verhalen en anekdotes die hij smakelijk kon vertellen. Er is nu een condoleanceregister geopend waarop mensen hun eigen verhalen over Thieu kunnen delen, op www.condoleance.nl/17884