Opening NatuurAvontuur voor kinderen

(Foto’s) Met de grote verandertruc openden wethouder Geert Gabriëls en voorzitter Marleen Gresnigt van de stichting Natuur- en Milieu-Educatie op maandagochtend 13 juli de activiteitenweken NatuurAvontuur bij het NMC in Weert. Ze stopten een zaadje in een potje met grond, trokken het laken omhoog en bij het laten zakken, waren de zaadjes ineens veranderd in twee kleine zonnebloemen. 

Aansluitend gaven wethouder Geert Gabriëls en IVN vrijwilliger Ad Havermans de eerste workshop ‘Experimenteren in de natuur’. In het natuur- en recreatiegebied De IJzeren Man leerden de kinderen van alles over het stuifzand.

Twaalf kinderen deden allerlei experimenten met het zand. Tijdens NatuurAvontuur kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar allerlei workshops volgen die met de natuur, milieu en duurzaamheid te maken hebben. NatuurAvontuur is van 13 tot en met 24 juli.

Kijk op https://www.nmcweert.nl/deelnemers/ welke workshops er zijn en meld je aan. De kosten zijn drie euro per persoon.


Een bijdrage van Arjanne van Voorst