Stadsgidsen Weert werken aan twee nieuwe projecten

Een nieuwe route en een nieuwe website

De Weerter stadsgidsen zijn de afgelopen maanden, tijdens de coronacrisis, druk bezig geweest met twee nieuwe projecten: het opzetten van een nieuwe website en het samenstellen van een nieuwe (thema-) wandeling. Zowel de nieuwe website als de wandeling worden medio september officieel gepresenteerd in Theater De Huiskamer.

Website

De nieuwe website, https://www.stadsgidsenweert.nl/ is ontworpen door webdesigner en vormgever Peter Pagie, eigenaar van grafisch bureau ‘Valt Het Op’.

De website ondergaat een totale gedaanteverandering. Zo worden o.a. alle wandelingen duidelijk omschreven, kunnen belangstellenden zich aanmelden voor een open wandeling en er bestaat de mogelijkheid om interactief te reageren op alle activiteiten van de stadsgidsen.

‘Weert wordt Wakker’ met informatieve film

De nieuwe wandeling, onder de naam ‘Weert Wordt Wakker’ is gebaseerd op de succesvolle editie van Gluren bij Buren in 2019. Centraal staan de bedrijven en industrieën in de woonwijk Fatima en langs de Zuid-Willemsvaart.

De wandeling wordt, net als bij de Van Horne Wandeling, ingeleid door een nieuwe film. Het script is geschreven door stadsgids Harrie Mennen en de film is samengesteld en gemonteerd door Math Ramakers, bekend van de dvd’s ‘Weert Zoals Het Was’.