Agent Joost-Jelmer uit Weert schuift aan bij minister-president Rutte

Foto via: Minister-president Rutte

Agent Joost-Jelmer Kasper uit Weert, vorig jaar nog wijkagent van Weert-Centrum, mocht vandaag aanschuiven bij minister-president Rutte. Joost-Jelmer is heden ten dage ambassadeur ‘gebiedsgebonden politiewerk’. Hij is nu op landelijk niveau op zoek naar verbinding binnen en buiten de politie-organisatie. 

Samen met agent Wilco Berenschot werkt hij aan het project ‘Agent bijt hond’. Dit project is afgeleid van het tv-programma ‘Man bijt hond’ waarbij rond etenstijd wordt aangebeld bij nietsvermoedende buurtbewoners en waar agenten vervolgens een hapje mee-eten. Tijdens het eten gaat men in gesprek met de bewoners en horen ze wat er allemaal speelt in de wijk.

Van dit succesvolle project wilde de minister-president meer weten. Daarom brachten de agenten vandaag een bezoek aan het Binnenhof om de geïnteresseerde Rutte bij te praten over hun aanpak.

Ze zetten hun karakteristieke klapstoeltjes voor de gelegenheid op het dakterras van Algemene Zaken, waar we vervolgens spraken over dit bijzondere initiatief. Dank voor het mooie gesprek!

Minister-president Rutte

Vlaai

Joost-Jelmer liet de minister-president kennis maken met een vlaai van Bakker Vries, dus meteen goede reclame voor Weert.

Meer over Agent bijt hond kun je vinden via: https://www.instagram.com/politie_agentbijthond/