Verenigingen nemen per 1 augustus de textielinzameling weer over

Voor de coronacrisis werden alle textielcontainers in de gemeente Weert geleegd door verenigingen maar tijdens deze crisis is dit tijdelijk overgenomen door Reshare / Renewi. Dankzij goede afspraken met gemeente Weert kunnen de verenigingen samen met Punt Welzijn en de Sponsorwinkel, deze taak weer uitvoeren en zo de verenigingskas spekken.

Inleveren kan bij Sponsorwinkel

Inwoners van Weert worden wel verzocht om goede tweedehandskleding af te geven bij de Sponsorwinkel aan de Dr. Schaepmanstraat 17. Deze kleding kan hier weer verkocht worden. Dit kan tijdens de openingstijden in de winkel worden afgegeven of – als de winkel gesloten is – gedeponeerd worden in de groene kledingcontainers bij de ingang van de Sponsorwinkel.

Stramproy

In Stramproy worden de containers achter de voetbalvelden van Brevendia (aan de Wilheminatraat) verplaatst naar de parkeerplaats van de Zaal, Mariastraat 1.

Houd de omgeving schoon

De verenigingen zorgen ook dat de omgeving waar de container staat zo netjes mogelijk blijft. Helaas kunnen zij niet 24/7 dit controleren. Mocht je zien dat een container vol is of dat er rommel ligt dan kun je dit altijd melden op het algemene telefoonnummer van Punt Welzijn 0495 697900.

Als je jouw kleding bewaard heeft, dan zijn de verenigingen je daar heel dankbaar voor. Want met jouw oude kleding en textiel steun je het vrijwilligersleven in Weert.