Alles over positieve gezondheid bij Bibliocenter Weert

Algemeen Informatie Uitgaan WdGlab 2 reacties 2 min. leestijd
Image by RitaE from Pixabay

Positieve gezondheid is een benadering die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of ziekte zelf.

Gezonder en fitter worden willen we allemaal, maar hoe dan? Laat je inspireren tijdens de lezingen bij Bibliocenter Weert.

Voeding als medicijn

10 september 2020, van 20:00 tot 21:30 uur
Wat is gezonde voeding en hoe maak je de omslag van een onbewust ongezond voedingspatroon naar een bewust gezond voedingspatroon? De lezing wordt verzorgd door John van Heel.

Is zitten het nieuwe roken?

29 oktober 2020, van 20:00 tot 21:30 uur
We zitten steeds meer, zowel tijdens het werk als thuis. Wat zijn hiervan de consequenties voor onze gezondheid? Door Olaf van der Zanden.

Positieve gezondheid vanuit cliënt perspectief

18 november 2020, van 20:00 tot 21:30 uur
Veel mensen vinden dat ze gezond zijn als ze geen lichamelijke klachten hebben en niet ziek zijn. Maar positieve gezondheid is meer dan niet ziek zijn. Wat betekent dit voor ons mensen? Door Henriette Bloemenkamp.

Bewegen als medicijn

10 december 2020, van 20:00 tot 21:30
Bewegen blijkt een supermedicijn. Dat is wetenschappelijk vastgesteld. Laat je deze avond inspireren om op het gebied van bewegen gezonde keuzes te maken voor een duurzaam gezonder lichaam. Door John van Heel.

De kosten voor de lezingen zijn 5 euro voor leden en 7,50 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via www.bibliocenter.nl/topic-gezondheid.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties