Brandweer rukt uit vanwege chemische lucht in woning St. Jozefslaan

De hulpdiensten zijn maandag rond 12.00 uur gealarmeerd voor een hinderlijke lucht in een woning aan de St. Jozefslaan in Weert.

Door de brandweer werden metingen verricht. Er kwam o.a. een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) ter plaatse. Met gevoelige meetapparatuur werd onderzocht of er gevaarlijke stoffen aanwezig waren in de woning op de bovenste verdieping van het complex. Dat bleek gelukkig niet het geval te zijn. Ook de naastgelegen woningen en kelderverdieping werden gecontroleerd.

De exacte oorzaak van de vieze lucht in de woning werd niet gevonden. Het kunnen verschillende oorzaken zijn geweest, zoals de samenkomst van verschillende vloeistoffen in het riool. Omdat er geen gevaar was voor de omgeving keerde de brandweer terug naar de kazerne en werd de kwestie overgedragen aan Wonen Limburg.