Chauffeur en kind gewond bij ongevallen op A2 bij Kelpen-Oler

Kelpen-Oler – Update 17.17u – (Foto’s/video) Op de snelweg A2 bij Kelpen-Oler hebben dinsdagmiddag kort na elkaar twee ongevallen plaatsgevonden. De ongevallen gebeurden in de rijrichting van Maastricht naar Weert. Een chauffeur en kind raakten hierbij gewond.

Bestelbus en auto

Rond 13.50 uur gebeurde het eerste ongeval, nabij de Ellerbrug. Daar botsten een bestelbus en personenauto tegen elkaar. Door de klap belandde de bestelbus dwars op de snelweg. Een persoon is ter plaatse nagekeken in een ambulance.

Twee vrachwagens

Ongeveer 10 minuten later gebeurde ongeveer 1,5 kilometer verderop weer een ongeval. Dit ongeval gebeurde in de file die was ontstaan door het eerste ongeval. Hier botsten twee vrachtwagens tegen elkaar. De chauffeur die met zijn vrachtwagen op zijn voorganger was gebotst raakte hierbij lichtgewond. Hij had ook een kind als bijrijder meegenomen en ook het kind raakte lichtgewond. Ze zijn allebei overgebracht naar het ziekenhuis.

Bij beide ongevalslocaties werd een rijstrook afgesloten voor het verkeer. Er ontstond een file tot aan Wessem.

Update

Rond 16.00 uur waren de voertuigen geborgen en is de snelweg weer volledig vrijgegeven.

Update 17.17u

De vangrail op de bij Kelpen-Oler moet vervangen worden. Het duurt tot 19.00 uur voor de weg helemaal vrij is. De vertraging is een half uur, zo meldt de ANWB.

Video via Youtube: https://youtu.be/hauwQXKgLAA