Frikandelbroodjes halen bij supermarkt verboden tijdens lesdag

Komende week gaan de lessen van de middelbare scholen weer van start. De scholen gaan weer volledig open, maar daarbij worden wel corona-maatregelen toegepast. Een van de opvallende maatregelen bij Het College is het bezoekverbod van de nabij gelegen supermarkt Lidl. Ook bij de Philips van Horne is het verlaten van het schoolterrein uit den boze.

Voordat de coronacrisis uitbrak was het voor leerlingen gewoon om tijdens een pauze even naar een nabij gelegen supermarkt of broodjeszaak te lopen en wat lekkers te halen. Vooral frikandelbroodjes, broodjes TokTok en frisdrank behoren tot de populaire versnaperingen van de schooljeugd. Echter zullen de leerlingen voorlopig even de schooldag zonder deze lekkernijen moeten doorbrengen.

Verbod om schoolterrein te verlaten

Een van de coronamaatregelen die de middelbare scholen in Weert nemen is een verbod om tijdens de lesdag het schoolterrein te verlaten. “Op deze manier houden we rekening met de veiligheid van de bezoekers van de supermarkt”, aldus Het College in een brief aan de ouders.

De branchevereniging maakt zich zorgen over de risico’s van grote groepen leerlingen in winkels tijdens de schoolpauzes. “Om deze risico’s te beperken mogen leerlingen tijdens de pauzes het schoolplein niet verlaten om eten of drinken te kopen”, zo schrijft de Philips van Horne in haar brief.

De scholen geven dus gehoor aan de oproep van de CBL. Gezien de coronamaatregelen in de supermarkt, is een grote toeloop van scholieren in de pauzes ongewenst, zo stelt de branchevereniging.

Andere maatregelen

Naast het verbod op het verlaten van het schoolterrein zijn de scholen de afgelopen periode druk bezig geweest om aan de corona-voorschriften te voldoen. Zo is de ventilatie en luchtkwaliteit onder de loep genomen en zijn er aangepaste looproutes door de schoolgebouwen.

In alle leslokalen zal er desinfectiemiddel aanwezig zijn voor de leerlingen. De leerling is verplicht om bij binnenkomst van iedere les zijn/haar handen te ontsmetten.