Toename inbraken buitengebied

Foto via politie Someren

Regio – Al enige tijd is er een toename te zien van het aantal inbraken in het buitengebied. De LLTB vroeg hier onlangs nog alert op te zijn. Maar de dieven kennen geen provinciale grenzen. Ook in Someren, net over de grens bij Nederweert zijn dieven weer volop actief.

De politie van Someren meldt dat men momenteel veel last heeft van dieven die in de nachtelijke uren inbreken. In de containers en loodsen waar ze inbreken zijn ze op zoek naar brandstof, tractoren en andere goederen om weg te nemen.

Volgens de politie op Instagram is recentelijk een bestelbus met buitenlands kenteken gezien. Ze vragen daarbij om alert te zijn.

Eierautomaat vernield in Roggel

Twee dagen geleden werd een agrarische ondernemer in Roggel ook al de dupe van kwaadwillenden. Bij Van Nieuwenhoven Melk- en Pluimvee werd de eierautomaat vernield om geld buit te kunnen maken.

Meld verdachte situaties

Schroom niet om te bellen bij verdachte situaties. Noteer het kenteken. Maak foto’s indien mogelijk en onthoud het signalement. Betrap je een dief op heterdaad? Bel dan 112. Meld overige verdachte zaken via het telefoonnummer 0900-8844 of via politie.nl.