Gedeputeerde Brugman doet inspiratie op in Weert

Op donderdag 20 augustus bracht gedeputeerde Brugman een bezoek aan de gemeente Weert. Aanleiding van het bezoek was om inspiratie op te doen voor het nog op te stellen provinciaal waterplan van de provincie Limburg.

Onderdeel van het werkbezoek was een tour langs enkele projecten waarbij wethouder Martijn van den Heuvel heeft laten zien hoe de gemeente Weert om gaat met de gevolgen van de klimaatverandering.

De gemeente Weert voert nu en in de toekomst diverse maatregelen uit om droogte, hittestress en wateroverlast tegen te gaan.

We hebben de gedeputeerde meegenomen in de uitdagingen die Waterpanel Noord (samenwerkingsverband van alle gemeenten in Noord en Midden Limburg) en Weert op het gebied van water hebben. Dan gaat het zeker niet alleen over wateroverlast, maar in toenemende mate ook over hittestress en droogte. Hoe houden we zoveel mogelijk water vast op het ‘eiland van Weert’. Op de fiets hebben we een aantal projecten bezocht om te laten zien hoe de gemeente Weert omgaat met de gevolgen van klimaatverandering.

Wethouder Van den Heuvel