Tientallen mensen nemen kijkje bij de Herenboerderij Land van Weert

Afgelopen weekend was iedereen welkom bij de Herenboerderij Land van Weert. Tijdens een speciale open dag kwamen tientallen geïnteresseerden een kijkje nemen.

Tijdens een wandeling van circa 1,5 uur over de akkers en velden van de boerderij werden de mensen bijgepraat over het duurzame burgerinitiatief Herenboeren.

Duurzame landbouw

Professioneel samen duurzaam voedsel produceren op een kleinschalig coöperatief bedrijf met een boer en 200 huishoudens. Dat is in het kort wat Herenboeren Land van Weert nastreeft. Gezond en lekker eten voor een goede prijs. Met aandacht voor natuur, biodiversiteit en gesloten kringlopen. De boer doet het werk en vrijwilligers kunnen helpen met het oogsten en andere klussen.

Sinds medio mei ontvangen nu al 169 huishoudens wekelijks een gevarieerd groentenpakket. Wat is er leuker dan op je eigen boerderij je boodschappen gaan doen? Vers van het Weerterland.

Gemist?

Heb je de open boerderijdag gemist? Geen probleem. Op zondag 6 september kun je alsnog een kijkje nemen. In verband met de corona-maatregelen moet je je wel aanmelden. Dat kan via: https://bit.ly/3iJVm69 (deze link leidt direct naar het aanmeldformulier). Inmiddels zijn er meer data beschikbaar.

Meer informatie: landvanweert.herenboeren.nl

Bekijk een fotobijdrage (door Theo Van de Winkel).