Grote brand in opslagloods Rietstraat Laar

Update 21.30u – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn dinsdag omstreeks 18.15 uur gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Rietstraat in het dorp Laar.

Bij aankomst van de hulpdiensten stond een opslagloods met eierverpakkingen volledig in lichterlaaie. De brand zorgde voor flinke rookontwikkeling en was tot in de wijde omtrek te zien.

De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand te blussen. Één persoon is in een ambulance medisch gecontroleerd.

Door de brand is het dak van de loods inmiddels ingestort. Ook de vrachtwagen die naast de loods stond geparkeerd is flink beschadigd geraakt. De brand was overslagen naar de middelste loods waar kozijnen lagen opgeslagen, ook deze loods wordt als verloren beschouwd. De brandweer wist overslag naar de naastgelegen woning te voorkomen.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Sluit ramen en deuren

Heb je last van de rook sluit dan ramen en deuren en zet de ventilatie uit. Rook is nooit gezond.

Roetdeeltjes op straat

In de omgeving (circa 200 meter omtrek) kunnen roetdeeltjes liggen. Er zijn geen aanwijzingen voor de aanwezigheid van asbest. De stukjes kunnen opgeruimd worden, waarna je de handen moet wassen, zo is het advies van de brandweer.

Video via Youtube: https://youtu.be/4Hstqg6dqLo