Harrie Moonen en Id Moonen Frenken 60 jaar getrouwd

Algemeen Human interest Weert Reageer 3 min. leestijd
Harrie Moonen en Id Moonen-Frenken

Harrie Moonen (86) en Id Moonen Frenken (85) zijn op 25 augustus 1960 voor de kerk getrouwd. Vandaag precies 60 jaar geleden.

Harrie Moonen zoon van Metsers Joep woonde op de Kruisstraat 31. Id Moonen Frenken dochter van Leike Frenken woonde op de Kruisstraat 15. Vanaf 1950 hebben ze verkering. Toen ze, 10 jaren later, op 3 augustus voor de wet trouwden zijn ze ook samen op de Kruisstraat gaan wonen. Tot op de dag van vandaag wonen ze daar nog steeds.

Harrie werkte vroeger als fietsenmaker bij Bèr Bongers, later was hij bankwerker bij Schoenmakers en Prokual. Id heeft bij Paquay gewerkt, later werkte ze op de vleeswaren afdeling bij de Famila wat later Miro werd en nu Albert Heijn.

Harrie en Id hebben vroeger veel gewandeld, samen met wandelvereniging t’ Kliktj hebben zij heel wat kilometertjes afgelegd en meegedaan met de vierdaagse van Apeldoorn.

Harrie is al meer dan 25 jaar lid van de reddingsbrigade en de  atletiekvereniging, wekelijks doet hij nog aan Nordic walking en tot voor de coronatijd trok hij nog wekelijks zijn baantjes in zwembad de IJzeren Man. Harrie klust graag maar zijn grote hobby is z’n tuin en zijn fuchsia’s, ook van de fuchsia club is hij al 25 jaar lid.

Id doet graag kruiswoord puzzelen en houdt van gezelschap. Ze is meer dan 40 jaar lid van de Limburgse katholieke vrouwenbeweging afdeling Weert St Martinus. Samen trekken ze er graag op uit.

Anekdote

Al jaren vieren Harrie en Id op 5 augustus dat ze in 1960 voor de wet zijn getrouwd. Al jaren wordt er op 5 augustus gebak gehaald.

Toen de burgemeester belde om een afspraak te maken om op 3 augustus j.l. felicitaties over te brengen, werd er lachend gereageerd ‘We zijn toch op 5 augustus voor de wet getrouwd’. De burgemeester: ‘nee hoor, hier staat 3 augustus 1960’. Vervolgens werd het trouwboekje uit de ‘oude doos’ gehaald. En ja hoor, de burgemeester heeft gelijk!

Wanneer de fout ontstaan is, is een vraagteken maar Harrie en Id zijn op 3 augustus 1960 voor de wet getrouwd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie