Locatie natuurbrand lastig te bereiken voor brandweer

De brandweer van Weert is dinsdagavond rond 18.50 uur gealarmeerd voor een natuurbrand in het bosgebied aan de Maarheezerhuttendijk in Weert.

In het bosgebied, dat tevens militair oefenterrein is, werd door twee wandelaars een brandlucht waargenomen. De wandelaars gingen op onderzoek uit en zagen vervolgens rookontwikkeling op een locatie waar waarschijnlijk militairen gisteren een vuurtje hebben gestookt tijdens een oefening. Het vuurtje was blijkbaar niet goed gedoofd en dus werd de brandweer gebeld.

De brandweer moest vervolgens bijna alles uit de kast trekken om het vuur te kunnen doven. De brandhaard was lastig te bereiken. Een omgevallen boom moest worden omgezaagd. Vervolgens moesten de brandslangen aan elkaar worden gekoppeld om de natuurbrand te kunnen blussen.

De brandhaard woedde deels onder de grond. De brandweer moest dus ook de grond omscheppen om het goed te kunnen blussen. Intussen was ook een medewerker van defensie gearriveerd die poolshoogte kwam nemen. Na ongeveer twee uur was de klus geklaard.

Video via Youtube: https://youtu.be/QCYmxwG2GBc