HV Weert gaat samenwerken met Luxemburgse hockeybond

Ingestuurde foto

HV Weert is de samenwerking aangegaan de met de Luxemburgse hockeybond. De hockeyvereniging uit Weert zal zich met name inzetten om hockey in het land met een kleine 600.000 inwoners populairder te maken, zo meldt de KNHB.

‘Ze hebben daar altijd voor de fun gehockeyd, dus echt recreatief. Nu willen ze het hockey in het land graag naar een hoger niveau tillen’, vertelt Manon Eijsvogel, vanuit Weert programmamanager voor het Twinning Project.

Het zogenoemde Twinning Project duurt twee jaar en is opgezet door de Europese hockeyfederatie EHF en de KNHB. 

Sinds kort heeft de Hockey Federation Luxembourg (HFL) een nationale ploeg opgericht, een onder 16 team. De bond heeft inmiddels een oproep gedaan aan hockeyers met een Luxemburgs paspoort zich te melden zodat ook een volwassen nationaal team voor mannen en vrouwen kan worden opgezet. 

“In Luxemburg hebben ze totaal geen beeld van de clubcultuur in Nederland. Dat is iets wat ze graag willen ontdekken bij HV Weert. Hoe ziet zo’n speelweekend er nou uit en welke dingen organiseren wij naast het hockey op de club? Dat is een belangrijk aspect om de hockeysport groter te maken in zo’n land”, aldus Manon Eijsvogel.

Lees meer via: https://hockey.nl/nieuws/de-sport/weert-wil-luxemburg-aan-het-hockey-krijgen/