WML: ‘Drink genoeg maar wees verder zuinig met water’

Algemeen Leudal Maasgouw Nederweert 5 reacties 1 min. leestijd

WML ziet het drinkwatergebruik sinds een paar dagen enorm toenemen. Zij adviseert dringend om komende dagen geen of zo weinig mogelijk water te gebruiken voor bijvoorbeeld het sproeien van de tuin of het (vaker) verversen van zwembadjes. Zo blijft er genoeg water over voor wat écht belangrijk is: voldoende drinken en af en toe een verkoelende wasbeurt.

Bij een verdere toename van het watergebruik kunnen problemen met de waterlevering ontstaan: de druk neemt af en er komt steeds minder water uit de kraan. Om dat voor te zijn, helpt het om deze dagen verstandig met het drinkwater om te blijven gaan, aldus WML.

In tijden van extreme hitte is ook WML zelf nóg zorgvuldiger met het Limburgse drinkwater. Ze voeren voorlopig even geen werkzaamheden uit die effect hebben op de beschikbaarheid van drinkwater, zoals het afkoppelen van oude en aansluiten op nieuwe waterleidingen en het schoonspoelen van leidingen waar veel water voor nodig is.

Ze vragen ook jou om verstandig met drinkwater om te gaan en met name alert te zijn op de grote waterslurpers, zoals de tuin en de zwembadjes.

Lees de watertips via: https://www.wml.nl/alles-over-water/droogte-en-hitte

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
5 reacties