Laat je dag bij het Blauwe Meertje niet verpesten

Algemeen Had ik het maar geweten Uitgelicht Weert 9 reacties 3 min. leestijd
Maak er een mooie dag van!

De komende dagen wordt het zomers warm en dat betekent tijd voor een frisse duik in het water. Zo’n heerlijke frisse duik kun je bijvoorbeeld maken in het Blauwe Meertje. Voor velen een ultiem moment van genot. Maar je hebt zelf in de hand hoe veel je betaalt voor dat ‘moment van genot’.

Hoe dan?

Het zit hem in het naleven van de verkeersregels. Jouw moment van genot kan opeens – net als het weer – omslaan in gevoelens van onweer. Je mag namelijk maar aan één zijde van de Herenvennenweg parkeren. Dat kun je aflezen aan de verkeersborden (zie foto’s). Het negeren van het parkeerverbod kan je dag flink verpesten.

Waar wel parkeren

Naast de ingang van het Blauwe Meertje kun je parkeren op de parkeerplaats. Als die vol is, mag je parkeren op de Herenvennenweg (aan één zijde – aan de kant van het strand) en even verderop op de parkeerplaats tegenover de ingang van de voormalige camping.

Waarom?

Tijdens deze zomerse dagen is er een verhoogd risico voor natuurbranden. De afgelopen jaren zijn in de omgeving van het Blauwe Meertje diverse natuurbranden geweest. Dan is het voor ieders belang dat de brandweer niet gehinderd wordt en zo snel mogelijk door kan.

Daarnaast kan er altijd iemand onwel worden in het water. Ook dan is het van belang dat de hulpdiensten zo snel mogelijk ter plaatse kunnen komen. Dus geef hulpdiensten de ruimte en kijk naar de verkeersborden.

Ze komen eraan!

Vorige week hadden verschillende bezoekers van het Blauwe Meertje al niet opgelet. Dit zorgde voor een onwenselijke verkeerssituatie. Medewerkers van Stadstoezicht zullen ook de komende dagen de verkeerssituatie nauwlettend in de gaten houden en indien nodig foutparkeerders beboeten.

Dus let op de verkeersborden en verlies niet onnodig veel geld. Die euro’s kun je wellicht beter in je huishouden of bij de Weerter ondernemers besteden. Negeer je het parkeerverbod en gun je de gemeente Weert wel een extra centje, dan zorg je evengoed voor vertraging bij situaties waarbij elke seconde telt. Dat zal de medemens waarschijnlijk niet waarderen.

Laatste tip: check de drukte

Vorige week was het erg druk bij het Blauwe Meertje. Ook dit kan tot teleurstellingen leiden. Volg de aanwijzingen op van het personeel en kijk vooraf even op de Facebookpagina of je er nog terecht kan: https://www.facebook.com/hetblauwemeertje/

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
9 reacties