Politie heeft kraakpand op Moesdijk ontruimd

Update – 16.40u – (Foto’s/video) De politie heeft donderdagochtend een inval gedaan bij een pand aan de Moesdijk in Weert.

Het pand, gelegen tussen de Gamma en Praxis, stond al een aantal jaren leeg nadat een caravandealer de locatie had verlaten. Sinds half juli werd er weer activiteit gespot in het pand. Niet vanwege een nieuwe huurder, maar het pand was gekraakt.

De afgelopen weken konden de krakers er bivakkeren. Ondertussen richtten ze het pand in en legden ze barricades aan bij de toegangspoorten. Dit laatste zorgde voor een gevaarlijke situatie omdat de stalen balken, van een voormalig hekwerk, uitstaken richting de weg.

Vandaag werden op verzoek van het Openbaar Ministerie aanhoudingen verricht omdat de krakers er zich illegaal bevonden. Bij de politie was de informatie binnen gekomen dat er 6 tot 8 krakers in het pand bevonden. Agenten kwamen dan ook met meerdere een heden ter plaatse om de aanwezige personen aan te houden. Uiteindelijk bleken er nog twee personen aanwezig te zijn in het pand. Zij werden aangehouden en voorgeleid aan de Officier van Justitie.

Video via Youtube: https://youtu.be/bEcb_g8rHfY