Tour de Leudal – met als gastspreker Wilfried de Jong

Leudal – Op 18 september van 20.00 tot 22.00 uur passeren tijdens Tour de Leudal de mooiste wielerverhalen. Het wordt een leuke, leerzame avond over de wielersport met als gastpreker Wilfried de Jong. De avond wordt gepresenteerd door Martijn Crins.

De organisatie ligt in handen van Bibliocenter en de kosten bedragen voor leden 10 euro en voor niet-leden 15 euro. Aanmelden kan via www.bibliocenter.nl/tourdeleudal. Tour de Leudal vindt plaats bij De Bombardon in Heythuysen.

Sprekers én liefhebbers

Als spreker is deze avond de bekende schrijver, theater- en televisiemaker Wilfried de Jong (1957) te gast. In juni verscheen zijn nieuwste boek De man en zijn wielerverhalen. 
Presentator, interviewer en quizmaster van de avond is Martijn Crins, een lokale theaterman, cabaretier en liefhebber van de wielerkoers.

Naast een gesprek en verhalen over de wielersport, een interview en vraag en antwoord met het publiek, zal er ook een wielerquiz plaatsvinden op deze avond. 

Wielersport populair

De populariteit van de wielersport neemt steeds meer toe. Het korte wielerseizoen (door de corona-omstandigheden) zorgt ervoor dat in slechts een paar maanden tijd, een volledig wedstrijdprogramma gereden gaat worden. Zeker de Tour de France ‘leeft’ ieder jaar bij de mensen. Gezien het wedstrijdprogramma wordt dit momentum alleen maar groter. Deze avond vindt plaats in de laatste -beslissingsweek- in de Tour de France.