Aanhanger met ruim 100 varkens kantelt nabij A2-afrit Leende

Leende – De hulpdiensten zijn zondag rond 22.30 uur gelarmeerd voor een verkeersongeval op de Maarheezerweg Noord in Leende.

Nabij de A2-afrit was een aanhanger van een vrachtwagen gekanteld. Op het moment dat de vrachtwagen een draai maakte kantelde de aanhanger met daarin 108 varkens. De lege bakwagen bleef overeind staan. De chauffeur kwam met de schrik vrij.

De brandweer kwam ter plaatse om de assisteren bij de bevrijding van de beren (mannelijke varkens). De klus had de nodige voeten in de aarde. De slijptol, een lier en uiteindelijk ook een tractor kwamen er aan te pas om de aanhanger te openen. Agrariërs uit de buurt en voorbijgangers boden hulp bij het bevrijden dan de dieren.

Een dierenarts was aanwezig om de toestand van de dieren te beoordelen. Helaas kwamen een groot aantal varkens te overlijden. De varkens die gewond waren geraakt werden direct uit hun lijden verlost. De varkens die het ongeval hadden overleefd werden overgeladen naar de bakwagen.

Ten tijde van de hulpverleningsactie werd de afrit A2 bij Leende afgesloten voor het verkeer.

Let op: de onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Video via Youtube: https://youtu.be/Via192xUzTA