Auto te water bij parkeerplaats Lidl

De hulpdiensten zijn zondagochtend rond 7.00 uur gealarmeerd voor een incident op de parkeerplaats van de supermarkt Lidl aan de Ringbaan-West.

Een auto met daarin meerdere inzittenden was van de parkeerplaats gereden en in een sloot te water geraakt. Omdat er momenteel verbouwingswerkzaamheden plaatsvinden op en rond de supermarkt stond er momenteel ook geen metalen hekwerk meer om de auto tegen te houden.

Daarbij had men nog eens de pech dat het afgelopen nacht veel heeft geregend. De sloot die de meeste tijd van het jaar droog staat was nu helemaal gevuld met regenwater.

De inzittenden wisten op eigen kracht het voertuig te verlaten en de hulpdiensten te waarschuwen. De politie heeft een vrouw meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek. Uit een speekseltest bleek dat ze onder invloed was van drugs.

De brandweer kwam met een duikteam ter plaatse om de berger te helpen. Het takelgereedschap werd door de duikers aan de auto bevestigd zodat de auto snel en veilig uit het water getakeld kon worden.

Video via Youtube: https://youtu.be/Ydl0h63MqJA