Bakwagentje kantelt op A2 bij Heel

Heel – De hulpdiensten zijn maandag omstreeks 10.50 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de snelweg A2 bij Heel / Wessem.

In de rijrichting van Maastricht naar Weert was net voor de afrit Grathem een bakwagentje uit Engeland gekanteld. De bestuurder is ter plaatse in een ambulance gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Een rijstrook werd afgesloten voor het verkeer. Tijdens de bergingswerkzaamheden moest de snelweg enkele minuten dicht. Er ontstond een file tot aan Echt.

De oorzaak van het ongeval is waarschijnlijk dat het bakwagentje werd gevangen door de wind. Het voertuig kwam daarna met twee wielen in de berm. De bestuurder voerde een stuurcorrectie uit waarna het voertuig kantelde, zo meldt de weginspecteur via Twitter.

Het voertuig is inmiddels afgesleept en de snelweg is weer vrijgegeven.

Video via Youtube: https://youtu.be/n2WdwY3Vvb0