Aanleg fiets- en voetgangersoversteek Laarveld – Wiekendreef

Algemeen Weert 2 reacties 1 min. leestijd

Op donderdag 1 oktober starten de werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe fiets- en voetgangersoversteek over de Ringbaan Noord ter hoogte van de Wiekendreef. Daarnaast wordt er een tijdelijke verbinding gemaakt tussen deze oversteek en de Kransakker in Laarveld. 

Oversteekvoorzieningen

Wethouder Wendy van Eijk: “De ontwikkeling van het plan Laarveld vraagt om nieuwe voorzieningen voor langzaam verkeer om de Ringbaan Noord over te kunnen steken. De oversteekvoorziening Wiekendreef is daar onderdeel van, net als de fietsbrug Laarveld die volgens planning volgend jaar wordt gerealiseerd. Met deze oversteek wordt invulling gegeven aan de realisatie van een verkeersveilige verbinding tussen Laarveld en Molenakker.”

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan naast grondwerk en het aanbrengen van nieuwe verhardingen ook uit het plaatsen van verlichting langs de tijdelijke verbinding naar de Kransakker en het aanpassen van de verkeersregelinstallatie op de Wiekendreef.

Planning

De werkzaamheden starten op 1 oktober en duren tot eind oktober.

Verkeersmaatregelen

Ter plaatse van de werkzaamheden worden verkeersmaatregelen genomen door het plaatsen van tijdelijke rijstrookafzettingen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties