Drie nationale bekers voor Basketbal Academie Limburg

Basketbal Academie Limburg heeft met liefst drie teams succes geoogst in de strijd om de Basketball Cup.

Eerst was BAL MU18 zaterdag in de eigen sporthal Boshoven in Weert met 91-67 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Heroes Den Bosch. Vervolgens was het de beurt aan BAL MU16 dat de nationale beker veroverde door in de finale met 86-74 van Lokomotief te winnen. Ook de MU20/MU22 finale werd een prooi voor BAL, dat de Orange Lions Academy met 86-41 overklaste.

Het was een mooie dag in Sporthal Boshoven voor de Weerter basketballers. Nadat de vele vrijwilligers van BAL de hal op een prachtige manier hadden klaar gemaakt, werd er om 11.30 begonnen aan de eerste wedstrijd. BAL U18 was veel en veel te sterk voor het team uit Den Bosch. Zeker na rust werd het verschil gemaakt. Nino Vrencken en Armin Stroijl zorgde met beide 24 punten voor een groot aandeel aan de score.

De wedstrijd daarna was ook een prooi voor het Weerter opleidingsinstituut. Pjotr Goes was persoonlijk verantwoordelijk voor 28 punten. Renars Vogelaar voegde er daar nog 17 aan toe. Een spannende wedstrijd waarbij BAL aan het langste eind wist te trekken. Uiteindelijk kwam ook nog het beloftenteam in actie. Zij speelden hun bekerfinale tegen het nationale opleidingsinstituut, de Orange Lions Academy. Na 10 minuten was al duidelijk dat ook deze beker in Weert zou blijven. Stijn Hintzbergen maakte 25 punten en Max van den Heuvel had er 16.

Toen later die avond het eerste team nog wist te winnen van Eredivisie-debutant Almere Sailors met 102-52, was de dag helemaal compleet. De voorbereiding op het seizoen gaat door.

Komende donderdag wordt er geoefend, in Sporthal Boshoven, tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Vervolgens zal dan op 3 oktober de competitie starten, in eigen huis, tegen een andere debutant in de Dutch Basketball League. De competitie wordt geopend
tegen Yoast United.

Tickets voor alle thuiswedstrijden zijn te koop via https://balimburg.stager.nl/web/tickets