Inschrijving Stadstriathlon Weert 2021 geopend

Twee weekenden lang sportspektakel in Weert.

De organisatie van de Stadstriathlon Weert heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan de editie 2021. Dit heeft geresulteerd in mooie veranderingen en uitbreidingen van het evenement.

De editie 2020 werd helaas geschrapt vanwege de coronacrisis maar nu met inachtneming van de geldende maatregelen zijn ze ervan overtuigd dat ze een mooi en veilig evenement neer kunnen zetten.

Zo gaat het evenement bestaan uit twee weekenden, het eerste weekend (12 & 13 juni) staat de City Triathlon, het Bassin en de Stadsbrug centraal en het tweede weekend (19 & 20 juni) staat het Blauwe Meertje centraal voor de nieuwe en spectaculaire City Ocean wedstrijden.

Na jaren de focus te hebben gelegd op enkel triathlon gaat de organisatie vanaf 2021 over naar een multisport evenement bestaande uit

  • City Triathlon, voor individuen, teams, divisies, verenigingen, kinderen, ouder-kind
  • 112 triathlon, voor hulpverlening teams (brandweer, politie, marechaussee, ambulance, militairen) 
  • 112 expo (opstelling van dienstauto’s) en Nacht van de Triathlon, ook voor de niet-sporters wordt een mooi programma samengesteld
  • Glowrun, verlicht en “in glow” rennen in de avond op het parcours van de triathlon
  • City swim, zwemmen voor het goede doel
  • City Ocean, soort triathlon Ocean Man voor life saving teams

Minder omleidingen nodig

Door de nieuwe opzet van de parcoursen is het Bassin alleen afgesloten naar het stadscentrum toe en is sluis 16 helemaal niet meer afgesloten waardoor er veel minder omleidingen en afzettingen voor het verkeer nodig zijn. Door de compacte opstelling zowel op het Bassin als op het Blauwe Meertje zijn alle wedstrijden zeer goed te volgen voor publiek, supporters en coaches.

De belangstelling onder triatleten is groot. Er zijn veel evenementen niet doorgegaan dit jaar en dat zorgt ervoor dat er veel  interesse is om mee te doen. Daarom is de inschrijving voor de Stadstriathlon al geopend vanaf 5 september 2020, 13.00 uur. Op de website wordt tevens actuele informatie en inschrijfmogelijkheden voor de overige activiteiten geplaatst.

Inschrijven kan via de website www.stadstriathlonweert.nl.