Insectenhotel als welkomstcadeau voor bewoners houten woningen

De eerste bewoners van de nieuwe houten woningen aan de Sportstraat in Weert hebben hun intrek genomen. Reden voor een feestje. Vanwege de coronamaatregelen geen buurtfeest, maar geheel in het kader van duurzaamheid, een insectenhotel als welkomstcadeau.

Uit handen van wethouder Wendy van Eijk, gedeputeerde van de Provincie Limburg Andy Dritty en corporatie bestuurder Ger Peeters ontvingen de nieuwe bewoners een duurzame attentie voor hun nieuwe woning. Een mooi gebaar passend in het realiseren van de duurzaamheidsopgave waar we met z’n allen voorstaan.

Het insectenhotel dat de bewoners kregen werd met veel enthousiasme ontvangen. Het uitreiken van het welkomstcadeau was tevens een mooie aanleiding om met de bewoners in gesprek te gaan. Zo werden de eerste ervaringen gedeeld en mochten de bestuurders bij sommige bewoners een kijkje in de woning nemen.

Bouwen met oog voor de toekomst

Wonen Limburg is eigenaar en verhuurder van de woningen. Ger Peeters, bestuurder van de corporatie: “Het toepassen van innovatieve bouwmethoden en technische ontwikkelingen helpt ons bij het realiseren van onze duurzaamheidsdoelstelling. We hebben de ambitie om in 2050 CO2 neutraal te zijn. Het bouwen met hout draagt daar een steentje aan bij. Ook het sedumdak op de berging en de Tuiny Forest die we de bewoners aanbieden heeft een gunstig effect. ”

Innovatieve bouwmethode

Deze volledig van hout gemaakte woningen zijn een primeur in de sociale woningbouw. De woningen worden allemaal op een zeer duurzame manier gefabriceerd en gaan net zo lang mee als regulier gebouwde woningen. De woningen zijn helemaal te prefabriceren en te demonteren. Ze hebben een zeer hoge isolatiewaarde, goede akoestische eigenschappen en de brandwerendheid is hoog. De woningen zijn CO²-neutraal en tot slot volledig recyclebaar. Aan dit bijzondere project heeft de Provincie Limburg uit het Transitiefonds Limburgse Woningmarkt subsidie toegekend.

Video via Youtube: https://youtu.be/kPXznR5id2g