Jongste molenaar van Limburg draait bij Anna Molen Keent

Ingestuurde foto

Koen van der Maat, al enkele jaren een actieve vrijwilliger op de Anna Molen Keent in Weert is sedert gisteren de jongste molenaar van Limburg en van Nederland.

Koen is vandaag op de leeftijd van 18 jaar en 8 maanden in Beegden op de Sint Lindertmolen geslaagd voor het landelijke molenaarsexamen van Vereniging De Hollandsche Molen en het Gilde van Vrijwillig Molenaars. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de jeugdige molenaar dit voorjaar al examen zou doen maar de covid-19 lockdown gooide toen roet in het eten.

Koen van der Maat, die in Maastricht woont, kwam 6 jaar geleden als 12-jarige knul op klompen spontaan op de Anna Molen van Keent binnenwandelen en vertelde molenaar Gerie Fijen dat hij molenaar wilde worden. Later ging hij de opleiding tot vrijwillig molenaar volgen bij instructeur Jo Meessen in Gronsveld.

Naast de Anna Molen Keent is Koen als vrijwillig molenaar actief op de Vantienhovenmolen in Wolfshuis en als beroepsmolenaar draait en maalt hij ook enkele dagen in de week op molen De Maagd in Hulshorst.