Pastinaak, een vergeten groente? Niet in de buurtmoestuin van Keent

Vanaf maart tot eind oktober wordt er hard gewerkt in de buurtmoestuin achter de Pius X hof in de wijk Keent. Vrijwilligers onderhouden samen met kinderen van brede school Markeent, de buurtmoestuin. Er wordt gezaaid, water gegeven, getuinierd en geoogst. 

De laatste weken werd er door ouders en kinderen gekookt en gebakken met de opbrengsten van de buurtmoestuin. Ieder jaar in september wordt samen het oogstfeest gevierd. Afgelopen dagen stonden er heerlijke gerechten klaar voor de overblijflunch. Groentensoep met pastinaak en koolrabi, courgette soep, tomaten paprikasoep, kleine pizzaatjes, appelmoes, fruitsalade, komkommersalade, appelflapjes, aardappel/boontjessalade, macaroni/groentensalade, gevulde groentewraps, groentecake en heerlijke vruchtenjam gemaakt door de bewoners van Zuyderborgh. 

Dit jaar kookten de kinderen en bewoners niet samen maar werd er volledig coronaproof apart gekookt. Zo werd de jam geruild tegen de salades die de kinderen hadden gemaakt. De STAR ambassadeurs zorgden met hun STAR fietsen dat de gerechten op de juiste plaatsen werden bezorgd. Zo werd het vrijdag voor jong en oud letterlijk en figuurlijk toch een heerlijke dag waar er gesmuld werd van zelfgemaakte lekkernijen.

Zelf proeven? Dat kan zondag

Wil je ook proeven van de lekkernijen? Dat kan op zondag 13 september tijdens de Open Monumentendag. De STAR ambassadeurs staan van 13.00 u tot 17.00 u met een standje op het plein voor het Keenter Hart. Bezoek de oude Keenter school, een leermonument en proef de opbrengsten van wat er vandaag de dag op school wordt geleerd.

Ontdekkend leren buiten en binnen o.a. over hoe gezonde voeding groeit en bloeit,  theorie en praktijk met elkaar verbinden, samenwerken aan een doel in de wijk, samen delen , iedereen hoort erbij. Niet vergeten om zondag even te komen kijken en proeven. Dan wordt het vast weer een heerlijke dag. 

Bekijk een ingestuurde foto-bijdrage.