Ravotterrein Boshoven feestelijk geopend

Op Boshoven werd zaterdagmiddag een klein feestje gevierd. Het vernieuwde en omheinde ravotterrein werd feestelijk geopend.

Begin 2019 sloegen hondenbezitters en de SP Weert de handen ineen om verbeteringen af te dwingen op het hondenravotterrein in de wijk Boshoven. Na onder andere het aanbieden van de 100 handtekeningen, het ophangen van een spandoek en het toespreken van de gemeenteraad, werd begin 2020 gestart met het egaliseren en het omheinen van het terrein.

Toen de gemeente aangaf dat het terrein klaar was voor gebruik, misten de hondenbezitters duidelijk nog een aantal zaken. Waaronder het belangrijkste, het terrein bleek niet volledig omheind te zijn. Na een bijeenkomst met de SP werd besloten dat hondenbezitters de gemeente gingen aanspreken door middel van een brief en het inspreken tijdens een commissievergadering. Binnen enkele weken werden de stenen verwijderd, het gras en onkruid werden gemaaid en eind juli een poort geplaatst, waardoor het terrein volledig omheind is.

Om dit succes te vieren werd zaterdagmiddag een feestelijke opening georganiseerd. Naast koffie en gebak was er ook een kleine versnapering voor de honden aanwezig.